Ostre Spaghetti :
Makaron 500g
7-10 ząbków czosnku
Puszka pomidorów w puszce 400g (bez skóry)
2 serki topione ementaler
Opakowanie zielonych oliwek 200g
Sól
Pieprz
Chilli
14 listków świeżej bazylii
100ml czerwonego wytrawnego wina
(na 4-6 porcji)
Makaron ugotować w garnku z posoloną wodą wedle instrukcji na opakowaniu. W tym czasie na patelnię wrzucić zawartość puszki pomidorów, oliwki, i pokrojone w grubą kostkę 2 trójkąty serka topionego. Dodać pieprz, i chilli. Rozdrobnić czosnek i dodać na patelnię. Wlać wino. Włączyć palnik w kuchence. Podgrzewać wszystko na wolnym ogniu około 5 minut. Dodać listki bazylii. W tym czasie makaron powinien być już gotowy. Odlać wodę i dodać makaron do pozostałych składników na patelni. Wymieszać dokładnie i podawać.
Można na koniec posypać garścią startego sera żółtego i ozdobić listkami bazylii.
Smacznego!